Cheesecake i glas med brombærkompot

Cheesecake på 15 minutter, – nemmere bliver det ikke. Den er uden husblas og skal derfor ikke “sætte sig” på køl som en almindelig cheesecake. Perfekt dessert når det skal gå lidt hurtigt.

Ingredienser ( 6 personer )

Kiksebund

  • 175 g digestive
  • 50 g smør
  • 1 citron, fintrevet skal heraf

Ostecreme

  • 200 g flødeost
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1 citron, saften heraf – ca. 1/2 dl
  • 50 g flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker eller 1/2 vaniljestang

Brombærkompot

  • 250 g brombær
  • 100 g sukker
  • 1/2 vaniljestang, korn og tom vaniljestang
  • 1 spsk vand

Derudover

  • Krystalliseret hvid chokolade
  • Mynte eller citronmelisse
  • Friske brombær

Sådan gør du

 

Brombærkompot

Hæld brombær, sukker, vaniljekorn, vand og den tomme vaniljestang i en lille kasserolle og kog det op.

Når brombærkompotten koger, skrues ned til middel varme, – og kompotten skal nu simre i ca. 20 minutter.
Du skal kunne se at væden tykner, – ellers skal du skrue en smule op for blusset.

Stil den på køl, og lad den køle helt af inden den skal bruges.

 

Kiksebund

Smelt smørret i en gryde, og fjern den fra blusset.

Blend kiks og citronskal til en fin mel, og rør det sammen med smørret.

Fordel kiksemassen i 6 serveringsglas. Du skal ikke mase kiksene som ved en klassisk cheesecake, – de skal bare ligge i et fint lag.

 

Cheesecake

Hæld flødeost, fløde, flormelis, vanilje og citronsaft i en skål, – og pisk det sammen til cremen tykner. Pas på ikke at piske for meget, – cremen skal være blød og lækker.

Hæld ostecremen på en sprøjtepose, så er den nemmere at styre, og sprøjt cremen oven på de knuste kiks.

Kom godt ud i siderne, så ikke brombærkompotten løber for meget igennem.

Hæld et par store skefulde brombærkompot på toppen, og pynt med friske brombær, mynte eller citronmelisse og evt. krystalliseret chokolade.

 

Opskriften er udviklet i samarbejde med Gourministeriet.

Prøv også